header banner
Default

3 manieren om meer te leren over Bitcoin


Bitcoin (BTC) is een ontzettend complex fenomeen. Vooral in het begin is het maar lastig om te begrijpen wat bitcoin precies is en hoe het werkt. Zelfs na jaren van studie geven de meeste mensen toe dat ze iedere dag nog dingen leren over bitcoin. Het is belangrijk om je te beseffen dat je niet precies hoeft te begrijpen hoe bitcoin werkt om er met een goed gevoel in te kunnen investeren. Net als dat je voor het besturen van een auto niet hoeft te weten hoe alles onder de motorkap werkt. In de eerste plaats is bitcoin een vorm van geld die door niets en niemand bijgedrukt kan worden. Als je daar de waarde van inziet, dan heb je in principe al genoeg kennis om wel of niet of je eerste investering te doen. Wat zijn de drie beste manieren om meer over bitcoin te leren?

Bitcoin en goud naar recordhoogtes, maar wat nu? Bitcoin nieuws 25/04/2022

1. Investeer een tientje in BTC

VIDEO: Uitgelegd: 3 manieren om je cryptomunten op te slaan
Bright

De beste manier om in eerste instantie te leren over bitcoin is door een klein beetje te investeren. Download een wallet om je bitcoin te ontvangen, koop bij een Nederlandse broker of beurs zoals Bitvavo voor een tientje aan bitcoin en stuur deze naar je eigen wallet. Op deze manier leer je over wallets. Hoe je een wallet moet opzetten, wat daar qua beveiliging bij komt kijken en begrijp je al iets beter hoe bitcoin transacties werken.

Na het opzetten van een eigen wallet kun je nog een stapje verder gaan en de bitcoin software downloaden om een eigen node te draaien. Hiermee kun je de volledige transactiegeschiedenis van bitcoin downloaden en verifiëren. Zo hoef je niemand meer te vertrouwen om bitcoin te gebruiken. Spelen met bitcoin is de beste manier om bitcoin beter te begrijpen.

Advertisement

2. Lezen, lezen en nog eens lezen

VIDEO: €1.000,- INVESTEREN in BITCOIN! Alles leren over digitale valuta | DAY1 Financieel | DAY1
DAY1

Er is tegenwoordig een hoop goede informatie te vinden over bitcoin op websites, blogs en in boeken. Het beste boek om op economisch vlak over bitcoin en geld te leren is zonder twijfel The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous. Hierin neemt Ammous je in eerste instantie mee door de geschiedenis van geld, om vervolgens te bespreken hoe de economie werkt en uiteindelijk pas in hoofdstuk 8 met bitcoin aan de slag te gaan.

Tegenwoordig zijn er tientallen goede boeken over bitcoin te vinden en daar komen er steeds meer bij. Wil je meer het technische aspect van bitcoin induiken of ben je juist geïnteresseerd in het economische gedeelte? Er is altijd wel een bitcoin-boek dat aansluit bij jouw wensen.

Bitcoin gaat ‘maand des oordeels’ tegemoet in 2024 Bitcoin nieuws 25/04/2022

3. Bitcoin podcasts luisteren

VIDEO: Bitvavo best practice - beter handelen en tienden van procenten meer munten en tokens pakken
Crypto Nederland

Een andere goede manier om meer over bitcoin te leren is door het luisteren van podcasts. Hierin gaan de grootste denkens uit de bitcoinwereld met elkaar in gesprek over alle relevante onderwerpen en gebeurtenissen met betrekking tot bitcoin. Net als bij leeswaar, verschilt het niveau enorm per podcast. Een goede podcast om mee te starten is de What Bitcoin Did podcast van Peter McCormack, die op toegankelijke wijze praktisch alles binnen bitcoin bespreekt. Het interessante is dat je door de verscheidenheid aan gasten altijd wel een ingang voor een nieuw onderwerp kunt vinden om je in te verdiepen.

Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀 Advertentie Bitvavo

Bonus: Word lid van Crypto Insiders Premium!

VIDEO: Kan je €10.000 maken in 10 dagen met Cryptotraden - #NIEUWSGIERIG​ | Gierige Gasten
Nieuwe Gasten

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van bitcoin? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Post Views: 68

Sources


Article information

Author: Brett Alexander

Last Updated: 1703115842

Views: 778

Rating: 4.2 / 5 (68 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brett Alexander

Birthday: 1944-09-19

Address: 82472 Alicia Drives Suite 217, Trujillostad, KY 15367

Phone: +3930817167990286

Job: Chemical Engineer

Hobby: Horseback Riding, Painting, Chocolate Making, Drone Flying, Camping, Running, Whiskey Distilling

Introduction: My name is Brett Alexander, I am a tenacious, accomplished, intrepid, honest, vibrant, exquisite, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.