header banner
Default

Gezondheidscentrum De Bank biedt een breed scala aan gezondheidsdiensten


Table of Contents

  Algemeen

  Investeren in je gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk. Dit kan bij Gezondheidscentrum De Bank in Burgum. Verschillende bedrijven zitten gevestigd in het oude bankgebouw die zich bezighouden met alles wat met gezondheid te maken heeft. Een initiatief van fysiotherapeut Auke Attema.

  Het is een droom van Auke om zo’n centrum te realiseren. “Het is eigenlijk begonnen toen ik tijdens mijn werk als fysiotherapeut mensen op de behandelbank kreeg met allerlei klachten die verschillende oorzaken konden hebben. Ik kan de klachten verhelpen, maar de oorzaken niet. Toen bedacht ik me dat ik de juiste mensen nodig heb in mijn netwerk om te kunnen doorverwijzen. Zo kan iedereen doen waar hij of zij goed in is.” Samen met twee investeerders wordt deze droom werkelijkheid; gezondheidscentrum De Bank is een feit.

  De oude bank

  Ze zitten in het gebouw waar voorheen de Rabobank zat. Iedereen kent deze locatie goed, maar soms vergeten mensen nog wel eens dat de bank daar niet meer zit gevestigd. Mathilde van der Zee, projectmanager, vertelt lachend: “We worden nog geregeld gebeld door mensen die iets met hun pinpas hebben. Als je wilt uitleggen waar we zitten, dan noem je het gelijk al de ‘oude bank’. Zo was de naam Gezondheidscentrum De Bank snel bedacht.” Auke vult dit aan: “Je kunt hier nog steeds investeren, maar dan in jezelf.”

  Open dag

  Ook al ontvangt het gezondheidscentrum dagelijks al vele bezoekers, toch willen ze een open dag organiseren. Een dag waar de gevestigde ondernemers zichzelf kunnen presenteren. “Tijdens de open dag op 11 maart willen we graag laten zien wie we zijn en wat we doen. Welke bedrijven zitten er en waar staan zij voor. Dit kan bijvoorbeeld door middel van demonstraties geven. Het wordt een soort gezondheidsmarkt”, legt Auke uit. Hoe het precies gaat worden, blijft nog een verrassing, maar dat het gezellig en interessant wordt is zeker.

  Dankbaar werk

  Bij De Bank gaat het echt om alle soorten van gezondheid. Mathilde vertelt hier meer over. “Er komen hier geen echte bodybuilders, maar mensen die puur met hun gezondheid bezig willen. Het fanatisme dat soms van de mensen straalt is waar we het voor doen. Vorige week was er een mevrouw die enthousiast vertelde dat ze een week daarvoor nog met een rollator liep, maar nu op de loopband kan joggen. Zij komt hier dagelijks en na afloop is er gezelligheid met een kopje koffie.” Het bewegen in de oefenzaal bij AAFit is voor iedereen en vanaf 15 jaar.

  Leren van elkaar

  Van fysio tot voedingsdeskundige; bedrijven die allemaal hun eigen expertise hebben. Eens in de zes weken krijgt een ondernemer intern het podium, zodat diegene aan de rest kan leren waar hij of zij voor staat. Auke legt dit uit: “Het doorverwijzen wordt op deze manier gerichter en gemakkelijker. Vanaf het begin hebben we ook huisartsen betrokken bij onze ontwikkelingen, waarop wij veel enthousiaste reacties hebben gekregen.” Mathilde vult dit aan: “Het is qua opzet uniek en het gevoel dat iedereen elkaar wil versterken is zeker aanwezig.”

  Welke bedrijven zijn er gevestigd?

  AAfysio
  Een team van zeven fysiotherapeuten, met elk hun eigen specialiteit. Fysiotherapie op maat, met persoonlijke aandacht en tijd.

  AAFit
  Verhoog je belastbaarheid van je lichaam door op een veilige manier te bewegen. Zij hebben een oefenruimte waar je met begeleiding verantwoord kunt sporten.

  All by change
  Creëer een goede balans tussen afvallen en genieten van eten en drinken. Een persoonlijke aanpak om gewicht te verliezen en op gewicht te blijven.

  HBpunt
  Deskundig in het helpen van (vermoedelijk) begaafde en gevoelige kinderen om vanuit een sterke verbinding met zichzelf, de wereld met vertrouwen tegemoet te treden.

  In gesprek met mij
  Biedt hulp bij het inzicht krijgen in je gedrag en patronen, door onder andere oefeningen waarmee je je eigen kracht kunt (her) ontdekken. Gratis intakegesprek.

  Martha Voedingsadviesbureau
  Geen extreme of onhaalbare diëten. Wat bij Martha voorop staat is het kijken naar de beschikbare mogelijkheden en die zo afstemmen dat het bij jou persoonlijke situatie aansluit.

  Oerkracht
  Verbeter je gezondheid optimaal, door hulp van orthomoleculair en natuurgeneeskundige Therapeut Tineke, waarbij natuur en de huidige wetenschap worden gecombineerd. Ook lymfe therapeut bij oedeem.


  Met oog voor uw hele welzijn. Karin werkt met een holistische visie, en is sport/cosmetisch pedicure, reflexologe, masseuse en Channeler.

  Stichting Cerato
  Deze stichting is gericht op kinderen van 2-20 jaar die (bijna) vastlopen in het onderwijs en/of in het leven, met psychische klachten en heeft als doel een innerlijke wijsheid en een sterke intuïtie te ontwikkelen middels diagnostiek, begeleiding en behandeling op maat.

  Spelenderwijs
  De kinderfysiotherapeuten leren en motiveren elk kind spelenderwijs zijn of haar motorische mogelijkheden te ontdekken en trots te zijn op wie ze zijn en wat ze kunnen.

  Verloskundigen Lief Leven
  Verloskundigen Lief Leven begeleidt de zwangere (en haar partner) zo persoonlijk en goed mogelijk door de zwangerschap, bevalling en/of kraamperiode. Daarnaast heeft de praktijk zich verder gespecialiseerd in de echografie en anticonceptie.

  Sources


  Article information

  Author: Carrie Gilbert

  Last Updated: 1704033121

  Views: 1063

  Rating: 4.7 / 5 (75 voted)

  Reviews: 91% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Carrie Gilbert

  Birthday: 1979-07-26

  Address: 45239 Garrett Islands Suite 319, East Stevenmouth, NJ 29302

  Phone: +4034306061491748

  Job: Museum Curator

  Hobby: Scuba Diving, Animation, Chess, Photography, Pottery, Arduino, Yoga

  Introduction: My name is Carrie Gilbert, I am a unswerving, resolute, forthright, spirited, lively, receptive, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.